Jonge ontdekkers

Jonge ontdekkers
Prijs
Vanaf € 10,50 per dag
Personen
Voor kinderen van 5 t/m 8 jaar
Duur
Dagelijks van 10:00 uur tot 18:00 uur

Voor jonge avonturiers is er in het Avonturenpark van alles te beleven. Het is de uitgelezen plek om onbevangen en vrij op avontuur te gaan. Hier kun je écht buitenspelen. Kinderen ontdekken spelenderwijs veel over de natuur en zichzelf.

Speciaal voor de kleinste kinderen is er de buitenspeeltuin met onder andere een blotevoetenpad en een waterspeeltuin. Ouders mogen gratis mee het terrein op en houden zelf toezicht. Er zijn voldoende tafels aanwezig om lekker aan te gaan zitten. Tussen de middag kun je blijven lunchen of lekker uitgebreid picknicken op een kleedje in het gras. De picknickmanden zijn verkrijgbaar in Restaurant de Berghut.

Goed om te weten:
  • Nieuw
  • Natuur- en waterspeeltuin (kinderen t/m 4 jaar gratis)
  • Incl. activiteiten onder begeleiding
  • Toegang onder toezicht van een volwassenen
Natuurspeeltuin

Boomstammen, water en zand: buitenspelen zoals dat bedoeld is. De natuurspeeltuin is voor kinderen vanaf 5 jaar. Ouders mogen gratis mee en houden toezicht. Rondom de natuurspeeltuin staan picknicktafels opgesteld waaraan gezeten en gegeten kan worden. Of ga voor een uitgebreide picknick op het grasveld aan het water.

De natuurspeeltuin is de hele dag geopend.

Waterspeeltuin

Ontdekken met water en zand. De waterspeeltuin is voor kinderen vanaf 5 jaar. Ouders mogen gratis mee en houden toezicht. De waterdiepte varieert tussen de 30 en 75 centimeter. We adviseren ouders die met kleine kinderen komen om zwembandjes mee te nemen.

Rondom de waterspeeltuin staan picknicktafels opgesteld waaraan gezeten en gegeten kan worden. Of ga voor een uitgebreide picknick op het grasveld aan het water.

De waterspeeltuin is de hele dag geopend.

Mad River Zipline

Voor kinderen tussen de 5 en 16 jaar is er de Mad River Zipline. Deze tokkel is maar liefst 80 meter lang. Voor het overgrote deel bungel je boven het water aan niets meer dan een dunne kabel. Durf jij het aan?

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

 

Piraten trekvlot

Alleen met echte spierballen kom je het water over. Trek samen het vlot over de brede rivier en probeer het droog te houden. Het trekvlot is toegankelijk voor kinderen met een zwemdiploma onder ouderlijk toezicht.

Het piraten trekvlot is de hele dag geopend.

Buddy

Buddy is de mascotte van Outdoor Valley en dagelijks te vinden in het Avonturenpark. Alleen bij regen blijft Buddy binnen. Kom je Buddy tegen dan wil hij graag met je op de foto, een high-five of een knuffel.

Tuben

Kies één van de banen en stap in je autoband. Al snel bereik je een hoge snelheid terwijl je vrienden rechts en links van je naar beneden razen. Een supergave activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. De adrenaline giert door je lijf! Deze activiteit is onder begeleiding van een instructeur.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Marshmallows roosteren

Buitenspelen is gezond, maar natuurlijk maken we ook tijd voor iets lekkers. Neem je eigen marshmallows en rooster ze mooi goudbruin boven het vuur. De marshmallows zijn voor €1,- verkrijgbaar in het park.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

De molshoop (educatief)

Molshopen zijn vervelend in de tuin, maar hoe komen ze daar en wat gebeurt er allemaal onder de grond? Ontdek het leven van de mol. Aan het einde van de levensles komt er een reusachtige mol uit de grond. Leuk en leerzaam!

De molshoop is onder voorbehoud.

CUBE Loopfietsparcours

Jong geleerd is oud gedaan. Daar dragen we graag samen met CUBE een steentje aan bij. Speciaal voor de kleine ontdekkers vanaf 5 jaar hebben we een loopfietsparcours aangelegd. Het 25 meter lange parcours is voorzien van kleine heuveltjes en uitdagende bochten. Ouders mogen gratis mee en houden toezicht. Rondom het parcours staan picknicktafels opgesteld waaraan gezeten en gegeten kan worden.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Boogschieten

Het schieten met pijl en boog is voor alle leeftijden, ook voor de kleine ontdekkers dus. Het boogschieten is onder begeleiding van een instructeur. Ouders met een avonturenpark toegangsticket mogen zelf ook een poging doen om in de roos te schieten.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Blotevoetenpad

Schoenen uit en ontdekken maar. Het blotevoetenpad is meters lang en voorzien van allerlei bijzondere ondergronden. Kinderen ontdekken hoe verschillende materialen aanvoelen en staan letterlijk met hun voeten middenin de natuur.

Bever huttenbos

Net als de bevers in het bos dat doen bouwen we ons eigen huis. Met schroeven, bouten en moeren kunnen kinderen tussen de 5 en 14 jaar een hut bouwen in het bos. We gebruiken een veilige manier van bouwen. Door de voorbewerkte bouwmaterialen hoeven de kinderen niet met spijkers en hamer aan de slag. Deze activiteit is onder begeleiding van een instructeur. Ouders mogen mee, maar dat hoeft niet.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.