Bedrijfsuitje of personeelsfeest organiseren en de WKR regeling

01 maart 2020
Bedrijfsuitje of personeelsfeest organiseren en de WKR regeling

Bedrijfsuitje of personeelsfeest organiseren binnen of juist buiten de WKR regeling? Hoe zit het nou precies? We denken graag met je mee en hebben alvast het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Bij het organiseren van een bedrijfsuitje of personeelsfeest is de WKR (werkkostenregeling) van toepassing. Met ingang van 1 januari 2020 houd de werkkostenregeling in dat werkgevers hun personeel tot 1,7% van de eerste €400.000,- van de totale loonsom onbelast kunnen laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Voor de loonsom boven de €400.000,- geldt een percentage van 1,2%. Onder andere kerstpakketten en etentjes vallen hieronder, maar ook bedrijfsuitjes en personeelsfeesten. Al deze uitgaven moeten in één berekening worden bijgehouden voor het hele bedrijf.

Komen de kosten voor de ‘extraatjes’ hoger uit dan de 1,7%, voor de eerste €400.000,-, of 1,2% van de totale loonsom hoger dan €400.000,-, dan betaald de werkgever daar 80% belasting over. Wanneer je uitgaat van een modaal salaris van €33.000,- per jaar dan kun je per werknemer €400,- (1,2%) vrij besteden binnen de WKR. Dat is voor de meeste van onze bedrijfsuitjes geen enkel probleem!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een passend bedrijfs- of teamuitje bij Outdoor Valley? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Bronnen: Bedrijfsuitje.nl, Buitenbusiness.nl 

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend en daarnaast zijn wij niet aansprakelijk voor onjuistheden die onverhoopt in dit artikel kunnen zijn vermeld.

Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje buiten de WKR:

  1. Een bedrijfsuitje wat gericht is op samenwerken of communiceren (teambuilding) binnen de werktijd valt buiten de WKR. Een leuke activiteit is bijvoorbeeld de Team Trail, maar ook het survivallen kan worden ingezet als teambuildingsactiviteit waarbij de instructeur het team kan voorzien van handige feedback.
  2. Alle bedrijfstrainingen vallen buiten de WKR.
  3. Organiseert de personeelsvereniging een door de werknemer bekostigd bedrijfsuitje, dan valt dit buiten de WKR. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden.
  4. Vergaderingen of conferenties vallen buiten de WKR. Kom vergaderen bij Outdoor Valley en laat je inspireren door de unieke omgeving.
  5. Een relatiedag valt buiten de WKR. Neem vaste- en nieuwe klanten mee naar buiten voor een onvergetelijke dag.
  6. Een bedrijfsuitje dat volledig op de werkplek plaatsvind valt buiten de WKR. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een bedrijfstraining of teambuildingsdag op jullie eigen locatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een passend bedrijfs- of teamuitje bij Outdoor Valley? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.