Een van de meest uitdagende mountainbikeparcours van Nederland

02 april 2020
Een van de meest uitdagende mountainbikeparcours van Nederland

Op en rondom de voormalige puinstortheuvels in Bergschenhoek, ten noorden van Rotterdam, vind je een van de meest uitdagende mountainbikeparcours van Nederland. De 7 kilometer lange route begint en eindigt bij Outdoor Valley en komt langs Outdoor Valley Wintersport. Met maar liefst 160 positieve hoogtemeters, tal van drops, technische passages en een skillpark met diverse uitdagingen is dit een parcours wat je gedaan moet hebben en waar je zeker nog een keer naar terug zult komen.

Het parcours begint bij Outdoor Valley. Het buitensportcentrum, gelegen in het recreatiegebied het Hoge Bergse Bos te Bergschenhoek, is de thuisbasis van de lokale mountainbikevereniging Dirty Hill en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.

Het parcours

De grote hoogteverschillen en technische elementen maken dit een uniek parcours. Het parcours is verdeelt over drie verschillende heuvels die ieder hun eigen uitdagingen kennen. De heuvels zijn onderling verbonden. Het 7 kilometer lange singletrack parcours is gemaakt van een half verharding van metselpuingranulaat en telt ruim 160 positieve hoogtemeters. Door het puingranulaat is het parcours onder alle weersomstandigheden goed te bereiden.

Op de heuvel aangrenzend aan Outdoor Valley is in 2015, tijdens groot onderhoud aan het gebied, een skillpark, ofwel Technical Trail Features (TTF) Park, aangelegd. Het park is voorzien van diverse uitdagingen zoals Northshore elementen, kombochten en een rockgarden.

Door de technische aard van het parcours is het een absolute must om een helm te dragen. Het parcours is gedeeltelijk geschikt voor beginners, maar het is aan te bevelen om eerst ervaring op te doen. Outdoor Valley Sports biedt verschillende clinics en cursussen aan.

Voor meer informatie bezoek je MBTRoutes.nl.

Mountainbike huren

Het buitensportcentrum Outdoor Valley beschikt over een verhuurvloot van 50 nieuwe mountainbikes. De Cube mountainbikes worden dagelijks onderhouden en jaarlijks allemaal vervangen. Door je mountainbike te huren bij Outdoor Valley ben je gegarandeerd van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Bij het huren van een mountainbike is de helm gratis.

Verkoop
Jaarlijks, eind oktober, gaan onze mountainbikes in de verkoop. Opzoek naar een goede mountainbike voor een leuke prijs? Neem begin oktober contact met ons op voor de mogelijkheden.