Kanotrektocht Nederland

Kanotrektocht Nederland
Prijs
Vanaf € 190,00
Personen
vanaf 2 personen
Duur
3 of 5 dagen

Kanotrektocht Weerribben – Voor échte Vrijbuiters
Outdoor Valley en Vrijbuiter slaan de handen ineen. Samen organiseren deze buitenvrienden jouw kanotrektocht voor deze zomer door Nederland. Een meerdaagse kanokampeer tocht zonder gids! Voordat je aan het avontuur begint bereiden wij je voor op het onvergetelijke avontuur.

Het avontuur
Na de briefing en korte spoedcursus kanovaren ga je het water op. Zelfstandig met al je uitrusting in de kano, peddel je met de kaart de route die jij wil. Je bepaalt zelf het tempo en waar je het kamp opzet na een dag peddelen. De kaart biedt tal van vaarroutes door het overweldigende Nationaal Park Weerribben Wieden.

Goed om te weten:
  • Nieuw
  • Vanaf 2 personen
  • Zelf op avontuur
  • Met uitrusting
Wat verzorgen wij?

Naast de kano, zwemvest en de peddel. Krijg je ook een huur kampeeruitrusting mee die zorgvuldig samengesteld is door Vrijbuiter. Dit samen maakt dat je klaar bent om zelfstandig te kanokamperen. Naast de uitrusting voorzien wij je ook van de nodige kennis en kunde. Niet alleen aandacht aan de peddel- en kanotechniek. Maar ook nuttige informatie over het kamperen en het gebied.

Voor wie?

Een actieve vakantie in Nederland voor vrijbuiters. Samen op avontuur. Je kunt je inschrijven voor de kanotocht vanaf 2 personen. Kano ervaring is geen vereisten. Een basisconditie is wel gewenst en maakt de tocht ook veel leuker. Tot slot moeten we in de lage landen altijd rekening houden met het weer. Zolang je daar mentaal op voorbereid bent hoeft dat ook zeker geen pretbederver te zijn.

Locatie

De locatie van de tochten is het Natuurgebied de Weerribben. Waar je zelfstandig 3 of 5 dagen gaat varen. Tevens al je spullen zoals je kooksetje, tent en slaapspullen neem je zelf mee in de kano. De tocht start vanaf het recreatiecentrum de Kluft.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

De Weerribben hoort thuis in de top 3 van de mooiste natuur gebieden die ons kleine kikkerlandje rijk is. Tevens is het nationaal park het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa.

Otters

Het landschap van De Weerribben en De Wieden is vooral ontstaan door vervening en rietteelt. Deze werkzaamheden hebben zodoende geleid tot een mozaïek van landschappen en ecosystemen. Water en bosrijke gebieden wisselen elkaar af en worden met regelmaat doorkruist door het Nederlands wild dat overal tevoorschijn kan komen. Het gebied heeft een grote ecologische diversiteit, waardoor zeldzame soorten planten en dieren zich thuis voelen. Waaronder natuurlijk de beruchte otter en magische vuurvlinder.

Overnachten

Op de grens van Friesland en Overijssel, in het hart van Nationaal Park Weerribben – Wieden liggen diverse overnachtingsmogelijkheden. Je bepaalt niet alleen zelf het tempo en de afstand van de tocht maar dus ook waar je gaat overnachten. Verblijven kan op één van de campings aan het water die de Weerribben rijk is.

Wanneer

De tocht start op verschillende momenten. Kies één van de vertrek dagen onderaan de pagina.

Leeftijd

De minimale leeftijd voor deelname is 15 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd en kosten

Ontvangst vertrek 11:45 uur | terugkomst vanaf 9:30 uur (@de Kluft).

Aantal dagen Kosten
Kanotocht 3 dagen (2 nachten)   €190 p.p.
Kanotocht 5 dagen (4 nachten)   €290 p.p.
Prijzen zijn incl. BTW en excl. campingkosten
Vrijbuiter

Sinds de oprichting in 1985 is Vrijbuiter van kampeerhal doorgegroeid naar dé grootste vakantie- en outdoorwinkel van Nederland. Avonturen-starters. Dat zijn ze bij Vrijbuiter. Vrijbuiter geeft je een duwtje in de rug. Ga ervoor!

Agenda
Vertrek Terug Duur
vr 28 aug 2020 zo 30 aug 2020 3

Boek nu hier jullie onvergetelijk toffe kano avontuur! Staat de gewenste datum er niet meer tussen mail gerust. Wellicht komen we er samen toch nog uit.
Na het aanmelden ontvang je alle info betreffende de tocht, paklijst en het programma.

Boek je tocht