Nederlands kampioen mountainbiken traint bij Outdoor Valley

Nederlands kampioen mountainbiken traint bij Outdoor Valley

De 18-jarige Hannah van Boven is een bekend gezicht bij Outdoor Valley. Twee keer per week traint ze onder begeleiding van haar trainer Robert Huisman bij mountainbike vereniging Dirty Hill. We waren dan ook zeer verheugd toen we hoorde dat het Hannah gelukt was de titel Nederlands Kampioen in de wacht te slepen.

Hannah is lid van mountainbike vereniging Dirty Hill. De ruim 250 leden van de club gebruiken Outdoor Valley als hun clubhuis. De trainingen starten bij ons en na een flinke inspanning kunnen de leden ontspannen op het terras van Outdoor Valley.

Elf jaar geleden begon Hannah met mountainbiken en sloot ze zich aan bij Dirty Hill. De afgelopen drie haar heeft ze met haar trainer Robert Huisman toegewerkt naar het NK. Hannah traint nu twee keer per week op het 7 kilometer lange parcours dat direct verbonden is met het terrein van Outdoor Valley.

 

Nederlands Kampioenschap

Op 16 juli stond de 18-jarige aan de start van het NK in Landgraaf. Daar ging ze de strijd aan met de top van Nederland. Door een succesvol seizoen mocht ze starten vanaf de eerste rij. Na een goede start wist ze als eerste het single track parcours op te rijden. De vele heuvels werkten in Hannah haar voordeel. “Klimmen is wat ik goed kan,” aldus Hannah. Van haar vader kreeg Hannah iedere ronde de tussentijden door. Met het ingaan van de laatste ronde wist ze dat het goed zat en kon ze zonder het nemen van onnodig risico’s de finish tegemoet rijden. Door deze overwinning draagt ze nu de titel van Nederlands Kampioen Junioren.

Benelux Kampioen

Alsof het zijn van Nederlands Kampioen nog niet genoeg is, richt Hannah zich nu op haar volgende titel. Ze ligt momenteel eerste in de Benelux Cup en hoeft nog maar twee wedstrijden te rijden om Benelux Kampioen te kunnen worden. Je kunt Hannah volgen via haar Facebook pagina.

Namens het gehele team van Outdoor Valley; Hannah, gefeliciteerd!