FAQ
FAQ
Een zorgeloze Obstacle Run

Voor en na je run vragen we je op ons terrein zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht te houden. We hebben geprobeerd het terrein zo in te richten dat je die afstand ook kan houden.

Zodra je gestart bent met de run is het niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden tot andere deelnemers, desondanks vragen we je om dit waar mogelijk toch te doen.

Vanwege de situatie rondom COVID-19 kiezen wij als organisatie ervoor om zo lang mogelijk te wachten met het incasseren van de inschrijfgelden voor de run . Het bedrag zal ongeveer 1 week voor de run afgeschreven worden van je rekening. Als voor het incassomoment duidelijk wordt dat de run afgelast wordt ivm het coronavirus vindt er geen incasso plaats. Aarzel dus niet om je in te schrijven!

We faciliteren dit jaar geen kleedruimte. Onze kleedkamers maken het te lastig om onderling afstand te houden. We hebben daarom besloten om de kleedkamers gesloten te houden. Het is raadzaam om je thuis al om te kleden. We adviseren je wel om een handdoek, badlaken en/of een surfponcho mee te nemen om je af te drogen en om te kleden na de run.

Kort gezegd: Ja. De run vindt plaats in een waterrijk gebied, waarbij een aantal hindernissen over het water zullen zijn. Voor een aantal hindernissen moet je ook door het water. Het is praktisch onmogelijk om de run droog te voltooien.

We hebben besloten om vanwege de huidige regelgeving onze douches gesloten te houden. Wel zijn er buiten (beperkte) afspoel mogelijkheden, Houd rekening met elkaar en anderen. De échte douchebeurt komt pas thuis.

De toiletten zijn geopend, wel wordt er gehandhaafd op de bezetting van de toiletten. Kortom het kan wellicht wat langer duren qua wachttijd dan gewoonlijk.

Je hoeft niets te doen. Alle inschrijvingen voor de Obstacle Run blijven geldig voor de run op zondag 18 oktober 2020 (de nieuwe datum)

Er vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Artikel 18 uit de consumentenvoorwaarden van de VeBON is niet van toepassing op de kaartverkoop van de Outdoor Valley Obstacle Run.
We bieden alle ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving kosteloos over te dragen aan iemand anders. Mail hiervoor naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘overdragen startbewijs Obstacle Run’ met:
- Voor- en achternaam huidige inschrijving
- Voor- en achternaam, adresgegevens en leeftijd nieuwe inschrijving

We bieden alle ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving kosteloos over te dragen aan iemand anders. Mail hiervoor naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘overdragen startbewijs Obstacle Run’ met:
- Voor- en achternaam huidige inschrijving
- Voor- en achternaam, adresgegevens en leeftijd nieuwe inschrijving

Als je na jouw inschrijving een bevestigingsmail hebt ontvangen van de Outdoor Valley Obstacle Run op zondag 17 mei, sta je automatisch ingeschreven voor de Outdoor Valley Obstacle Run, die gepland staat op zondag 18 oktober 2020 (de nieuwe datum). Heb je geen bevestigingsmail gehad? Mail dan naar events@outdoorvalley.nl.

Jazeker! https://outdoorvalley.nl/obstacle-run/aanmelden/

De gekochte producten bij je inschrijving blijven staan. Deze producten neem je automatisch mee naar de nieuwe datum. Indien het startbewijs overgedragen wordt, blijven de producten staan voor de nieuwe eigenaar. Dus let hierop bij het eventueel overdragen van je startbewijs.

Alle deelnemers aan de voorbereidingstrainingen ontvangen een persoonlijke mail met de nieuwe data van de trainingen.

Jouw inschrijving als vrijwilliger voor de Outdoor valley Obstacle Run gaat automatisch mee naar de nieuwe datum. Heb jij je ingeschreven voor meerdere dagen om te komen helpen? Dan wordt de inschrijving van alle dagen automatisch overgezet naar de nieuwe datums.

Ben je door de nieuwe datum verhinderd op één of meerdere dagen of kan je juist extra helpen? Laat dit weten via een mail naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘wijziging inschrijving vrijwilliger Obstacle Run’ met daarin vermeld jouw naam, mailadres en de wijziging.

Algemeen

Zondag 18 oktober 2020 organiseert Outdoor Valley de Obstacle Run. Met 3 verschillende afstanden is er een passend avontuur voor iedereen.

Bij Outdoor Valley: Hoeksekade 141 te Bergschenhoek

De 9 kilometer Adventure Run is voor sportievelingen vanaf 16 jaar. Je kun al meedoen aan de 6 kilometer Adventure Run vanaf 14 jaar. De 3 & 6 kilometer Family Run is voor kinderen van 6 t/m 13 jaar + 1 ouder van minimaal 18 jaar.

De 9 kilometer Adventure Run is voor sportievelingen vanaf 16 jaar. En vanaf 14 jaar kun je al meedoen aan de 6 kilometer Adventure Run. De routes worden gecombineerd met obstakels waarbij de deelnemers fysiek en mentaal op de proef worden gesteld. Obstacle Runs vallen onder de ren en spring sport en vragen veel van de pezen en gewrichten. Als kind zijnde is dit extra oppassen omdat de pezen vaak strak staan door de groei, kortom kinderen zijn gevoelig voor blessures doordat ze in de groei zijn. Veiligheid staat bij de Outdoor Valley Obstacle Run voorop en om dit te kunnen waarborgen zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld. Er kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt.

De prijzen van de Obstacle Run vind je hier

De plattegrond met fiets routes en parkeermogelijkheden staan hier

Omdat het parcours uit waterhindernissen bestaat en wij de veiligheid van onze deelnemers willen waarborgen is een zwemdiploma verplicht.

Inschrijven

Inschrijven is weer mogelijk t/m 15 oktober.

Helaas is het niet mogelijk om een deelname te annuleren als je staat ingeschreven. Het is wel mogelijk om je startbewijs over te dragen aan een andere deelnemer. De administratiekosten hiervan zijn €5,-. Artikel 18 uit de consumentenvoorwaarden van de VeBON is niet van toepassing op de kaartverkoop van de Outdoor Valley Obstacle Run.

Update: i.v.m. het Corona-virus is het mogelijk om kosteloos je startbewijs over te dragen

Kun je zelf door omstandigheden niet meer meedoen aan de Outdoor Valley Obstacle Run, maar heb je iemand gevonden die jouw e-ticket wil overnemen? Voor € 5,- kun je het ticket officieel overdragen aan iemand anders. Stuur hiervoor een e-mail naar events@outdoorvalley.nl.

Update: i.v.m. het Corona-virus is het mogelijk om kosteloos je startbewijs over te dragen

Voor vragen over je inschrijving kan je contact opnemen met Outdoor Valley via events@outdoorvalley.nl.

Evenement informatie

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging, hiermee kan je je melden bij de registratiebalie op het evenemententerrein van Outdoor Valley. Een week voor de Obstacle Run sturen we je de laatste deelnemersinformatie, hierbij ontvang je de COVID-screening en ook je starttijd.

COVID-screening: We vragen je met klem om deze vragen serieus door te nemen en om niet naar onze run te komen wanneer je één of meerdere vragen met “ja” hebt beantwoord.

Starttijden verschillen per race, echter zijn deze in hoofdlijnen zoals in onderstaand schema vermeld. Vanaf de start van de race tot en met de laatste startgroep, zullen er om de maximaal 5 minuten groepen van start gaan. Een startgroep bestaat maximaal uit 10 deelnemers.

Adventure Run 9 km starttijden tijdens 09:00 en 10:15
Adventure Run 6 km starttijden tussen 10:00 en 11:15
Family Run 6 km starttijden tussen 11:00 en 13:00
Family Run 3 km starttijden tussen 12:30 en 16:00

Ja. Onderweg bij alle afstanden is er een verzorgingspost aanwezig.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de omgeving van Outdoor Valley, houd rekening met 10-20 minuten loopafstand. Een overzicht van alle parkeerplaatsen vind je hier.

We willen je vragen om zoveel mogelijk je spullen in de auto te laten om de drukte op het evenemententerrein te beperken. Mocht dit niet lukken dan kun je je bagage inleveren bij een bewaakte garderobe. Let op, 1 stuk bagage per deelnemer.
* Het opbergen van bagage is altijd op eigen risico.

Mocht je bij je aanmelding geen T-shirt hebben gekocht, dan kun je tijdens de Outdoor Valley Obstacle Run op het evenemententerrein alsnog je T-shirt aanschaffen (zolang de voorraad strekt).

Je bent welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen. Entree voor bezoekers is gratis en het terrein is open vanaf 08:30. Let wel op, voor toeschouwers gelden strengere regels dan voor sporters. Het kan ook voorkomen dat wij bepaalde delen van het terrein af moeten sluiten voor bezoekers wanneer het te druk wordt. Houd minimaal 1,5 meter afstand. Vermijd drukke plekken

Jazeker, zowel Restaurant de Berghut (Outdoor Valley), als de Ski Stube (Outdoor Valley WIntersport) zijn tijdens de Obstacle Run geopend. Dus neem gerust plaats voor een welverdiende maaltijd of drankje. Natuurlijk eerst wel even omkleden.

Nee, er zal geen rijdregistratie zijn. De Outdoor Valley Obstacle Run kent alleen maar winnaars!

Voorbereiding

Ter voorbereiding verzorgt Outdoor Valley Sports op zondag 4 oktober een voorbereidingstraining in aanloop naar de run. Deze training bestaat uit:
- Obstacle run technieken
- Conditietraining (uithoudingsvermogen, conditie en kracht)

Je kunt je direct aanmelden bij de inschrijving van de Obstacle Run of via het aanmeldformulier

Wij raden je aan om lichtgewicht kleding te dragen. Een lange tight en T-shirt zijn perfect. We adviseren je de weersomstandigheden in de gaten te houden en je daarop te kleden. Wij garanderen dat al je kleding nat en modderig zal worden.

Loop met normale hard-/trailloopschoenen, spikes zijn verboden. Het dragen van schoenen is verplicht. Je schoenen zullen nat en vies worden.

Meer informatie

Voor beiden runs heb je kracht en uithoudingsvermogen nodig. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden lopen en onderweg trotseer je uitdagende hindernissen. Bij een survivalrun zijn de hindernissen echter een stuk technischer dan bij een Obstacle Run. Hierbij is het beheersen van bepaalde klimtechnieken vereist, met pure kracht zijn deze niet allemaal te overwinnen. Om de finishtijd mee te laten tellen voor het eindklassement, zul je bij een Survivalrun alle hindernissen moeten halen. De Obstacle Run kent alleen maar winnaars, er zal dan ook geen tijdregistratie zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de Outdoor Valley Obstacle Run? Volg Outdoor Valley op Facebook en Instagram.

Staat je vraag er niet tussen, stuur dan een e-mail naar events@outdoorvalley.nl

We zijn altijd opzoek naar vrijwilligers! Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie over de werving van de vrijwilligers of meld je direct aan via deze pagina