FAQ (Corona virus)
FAQ (Corona virus)
Het Corona-virus

De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. Gezien de laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom COVID-19 achten we het niet mogelijk om het evenement te laten plaatsvinden. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid van de deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij ons altijd voorop. Dit betekent dat we helaas hebben moeten besluiten om Outdoor Valley Obstacle Run – Adventure Edition die gepland stond op zondag 17 mei te verplaatsen.

Nee. Zodra de nieuwe datum bekend is, brengen we je direct op de hoogte per e-mail, via de nieuwsbrief, de website en social media.

Je hoeft niets te doen. Alle inschrijvingen voor de Obstacle Run blijven geldig voor de nieuwe editie/datum.

Er vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats. Artikel 18 uit de consumentenvoorwaarden van de VeBON is niet van toepassing op de kaartverkoop van de Outdoor Valley Obstacle Run.
We bieden alle ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving kosteloos over te dragen aan iemand anders. Mail hiervoor naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘overdragen startbewijs Obstacle Run’ met:
- Voor- en achternaam huidige inschrijving
- Voor- en achternaam, adresgegevens en leeftijd nieuwe inschrijving

Ja. We bieden alle ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving kosteloos over te zetten naar de editie van 2021. Mail hiervoor naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘startbewijs Obstacle Run 2021’ met:
- Voor- en achternaam huidige inschrijving

We bieden alle ingeschreven deelnemers de mogelijkheid om hun inschrijving kosteloos over te dragen aan iemand anders. Mail hiervoor naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘overdragen startbewijs Obstacle Run’ met:
- Voor- en achternaam huidige inschrijving
- Voor- en achternaam, adresgegevens en leeftijd nieuwe inschrijving

Als je na jouw inschrijving een bevestigingsmail hebt ontvangen van de Outdoor Valley Obstacle Run op zondag 17 mei, sta je automatisch ingeschreven voor de Outdoor Valley Obstacle Run, die gepland staat op de nieuwe datum. Heb je geen bevestigingsmail gehad? Mail dan naar events@outdoorvalley.nl.

Nog niet. Binnenkort openen we de inschrijvingen weer. Meer info kan je verwachten per e-mail, via de nieuwsbrief, website en social media.

De gekochte producten bij je inschrijving blijven staan. Deze producten neem je automatisch mee naar de nieuwe datum. Indien het startbewijs overgedragen wordt, blijven de producten staan voor de nieuwe eigenaar. Dus let hierop bij het eventueel overdragen van je startbewijs.

Alle deelnemers aan de voorbereidingstrainingen ontvangen een persoonlijke mail met de nieuwe data van de trainingen.

Jouw inschrijving als vrijwilliger voor de Outdoor valley Obstacle Run gaat automatisch mee naar de nieuwe datum. Heb jij je ingeschreven voor meerdere dagen om te komen helpen? Dan wordt de inschrijving van alle dagen automatisch overgezet naar de nieuwe datums.

Ben je door de nieuwe datum verhinderd op één of meerdere dagen of kan je juist extra helpen? Laat dit weten via een mail naar events@outdoorvalley.nl o.v.v. ‘wijziging inschrijving vrijwilliger Obstacle Run’ met daarin vermeld jouw naam, mailadres en de wijziging.

Algemeen

Zodra de nieuwe datum bekend is, brengen we je direct op de hoogte per e-mail, via de nieuwsbrief, de website en social media.

Bij Outdoor Valley: Hoeksekade 141 te Bergschenhoek

De 9 kilometer Adventure Run is voor sportievelingen vanaf 16 jaar. Je kun al meedoen aan de 6 kilometer Adventure Run vanaf 14 jaar. De 3 & 6 kilometer Family Run is voor kinderen van 6 t/m 13 jaar + 1 ouder van minimaal 18 jaar.

De 9 kilometer Adventure Run is voor sportievelingen vanaf 16 jaar. En vanaf 14 jaar kun je al meedoen aan de 6 kilometer Adventure Run. De routes worden gecombineerd met obstakels waarbij de deelnemers fysiek en mentaal op de proef worden gesteld. Obstacle Runs vallen onder de ren en spring sport en vragen veel van de pezen en gewrichten. Als kind zijnde is dit extra oppassen omdat de pezen vaak strak staan door de groei, kortom kinderen zijn gevoelig voor blessures doordat ze in de groei zijn. Veiligheid staat bij de Outdoor Valley Obstacle Run voorop en om dit te kunnen waarborgen zijn er leeftijdsgrenzen vastgesteld. Er kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt.

De prijzen van de Obstacle Run vind je hier

Omdat het parcours uit waterhindernissen bestaat en wij de veiligheid van onze deelnemers willen waarborgen is een zwemdiploma verplicht.

Inschrijven

Binnenkort openen we de inschrijvingen weer. Meer info kan je verwachten per e-mail, via de nieuwsbrief, website en social media.

Helaas is het niet mogelijk om een deelname te annuleren als je staat ingeschreven. Het is wel mogelijk om je startbewijs over te dragen aan een andere deelnemer. De administratiekosten hiervan zijn €5,-. Artikel 18 uit de consumentenvoorwaarden van de VeBON is niet van toepassing op de kaartverkoop van de Outdoor Valley Obstacle Run.

Update: i.v.m. het Corona-virus is het mogelijk om kosteloos je startbewijs over te dragen

Kun je zelf door omstandigheden niet meer meedoen aan de Outdoor Valley Obstacle Run, maar heb je iemand gevonden die jouw e-ticket wil overnemen? Voor € 5,- kun je het ticket officieel overdragen aan iemand anders. Stuur hiervoor een e-mail naar events@outdoorvalley.nl.

Update: i.v.m. het Corona-virus is het mogelijk om kosteloos je startbewijs over te dragen

Ja. Het is mogelijk om van startsessie te wisselen zolang een startsessie nog niet vol is! Stuur hiervoor een e-mail naar events@outdoorvalley.nl. De administratiekosten hiervan zijn €5,-. Twee weken voor de start van de Obstacle Run worden samen-startverzoeken niet meer in behandeling genomen.

Voor vragen over je inschrijving kan je contact opnemen met Outdoor Valley via events@outdoorvalley.nl.

Evenement informatie

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging, hiermee kan je je melden bij de registratiebalie op het evenemententerrein van Outdoor Valley. Een week voor de Obstacle Run sturen we je de laatste informatie, hierbij ontvang je ook je starttijd.

Starttijden verschillen per race, echter zijn deze in hoofdlijnen zoals in onderstaand schema vermeld. Vanaf de start van de race tot en met de laatste startgroep, zullen er om de maximaal 5 minuten groepen van start gaan.

Adventure Run 9 km starttijden tussen 09:00 en 10:30
Adventure Run 6 km starttijden tussen 09:45 en 11:00
Family Run 6 km starttijden tussen 10:30 en 12:45
Family Run 3 km starttijden tussen 11:45 en 15:15

Ja. Onderweg bij alle afstanden is er een verzorgingspost aanwezig.

Ja, douches zijn aanwezig.

Ja, er is een gescheiden omkleed ruimte voor dames en heren aanwezig.

Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de omgeving van Outdoor Valley, houd rekening met 10-20 minuten loopafstand. Een overzicht van alle parkeerplaatsen vind je hier.

Ja, als deelnemer kun je kosteloos je bagage inleveren bij een bewaakte garderobe. Let op, 1 stuk bagage per deelnemer.
* Het opbergen van bagage is altijd op eigen risico.

Mocht je bij je aanmelding geen T-shirt hebben gekocht, dan kun je tijdens de Outdoor Valley Obstacle Run op het evenemententerrein alsnog je T-shirt aanschaffen (zolang de voorraad strekt).

Je bent van harte welkom om de deelnemers te komen aanmoedigen! Entree voor bezoekers is gratis en het terrein is open vanaf 08:30.

Nee, er zal geen rijdregistratie zijn. De Outdoor Valley Obstacle Run kent alleen maar winnaars!

Voorbereiding

Ter voorbereiding verzorgt Outdoor Valley Sports 6 voorbereidingstrainingen in aanloop naar het evenement. Deze trainingen bestaan uit:
- Obstacle training (techniek)
- Conditietraining (uithoudingsvermogen, conditie en kracht)

Je kunt je direct aanmelden bij de inschrijving van de Obstacle Run of via het aanmeldformulier

Wij raden je aan om lichtgewicht kleding te dragen. Een lange tight en T-shirt zijn perfect. We adviseren je de weersomstandigheden in de gaten te houden en je daarop te kleden. Wij garanderen dat al je kleding nat en modderig zal worden.

Loop met normale hardloopschoenen, spikes zijn verboden. Het dragen van schoenen is verplicht. Je schoenen zullen nat en vies worden.

Meer informatie

Voor beiden runs heb je kracht en uithoudingsvermogen nodig. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden lopen en onderweg trotseer je uitdagende hindernissen. Bij een survivalrun zijn de hindernissen echter een stuk technischer dan bij een Obstacle Run. Hierbij is het beheersen van bepaalde klimtechnieken vereist, met pure kracht zijn deze niet allemaal te overwinnen. Om de finishtijd mee te laten tellen voor het eindklassement, zul je bij een Survivalrun alle hindernissen moeten halen. De Obstacle Run kent alleen maar winnaars, er zal dan ook geen tijdregistratie zijn.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de Outdoor Valley Obstacle Run? Volg Outdoor Valley op Facebook en Instagram.

Staat je vraag er niet tussen, stuur dan een e-mail naar events@outdoorvalley.nl

We zijn altijd opzoek naar vrijwilligers! Houd onze Facebook en Instagram in de gaten voor meer informatie over de werving van de vrijwilligers of meld je direct aan via deze pagina