Outdoor Valley gaat (out)door!

26 april 2018
Outdoor Valley gaat (out)door!

Vrijdag 20 april 2018 is een datum die we bij Outdoor Valley niet snel zullen vergeten. Om 06:18 uur klinkt het brandalarm. Het onvoorstelbare lijkt te gebeuren, het hoofdgebouw, de Berghut, staat in brand. Een kleine week later kijken we terug op een korte periode waarin er ontzettend veel gebeurd is.

Als ’s ochtends vroeg het brandalarm klinkt snelt de eigenaar van Outdoor Valley, die op het terrein woont, naar buiten om te zien wat er aan de hand is. Hij treft de Berghut aan die op dat moment al omringt is door vlammen die tot het dak reiken. Kort daarna arriveert de brandweer die direct start met blussen. Al snel blijkt het houten pand niet meer te redden en wordt de brand alleen nog gecontroleerd. Een paar uur later is het pand volledig in vlammen opgegaan.

We gaan door!

Het personeel van Outdoor Valley heeft zich vroeg in de ochtend verzameld. Een ding is al snel duidelijk, we willen door! Er wordt een plan gemaakt en de rollen worden verdeelt. Een paar uur nadat de brand is gedoofd ontvangen we het eerste kinderfeestje. De eerste leveranciers melden zich met materiaal en van alle kanten wordt ons hulp geboden. Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel mensen zich betrokken voelen bij Outdoor Valley.

Politie en brandweer zijn een dag na de brand het onderzoek gestart. Het antwoord op de vraag hoe de brand heeft kunnen ontstaan lijkt helaas onbeantwoord te blijven.

Een week later

Afgelopen week is er door ons team een enorme hoeveelheid werk verzet. Alles staat momenteel in het teken van de wederopbouw van de Berghut en de opstart van het hoogseizoen.

Er worden tijdelijke kantoor-, douches- en toiletruimtes geplaatst en dankzij de inzet van Holabouw verwachten we deze week nog een nieuwe binnenruimte te hebben voor de horeca. Alle panden zijn weer voorzien van stroom en ons boekingssysteem en bereikbaarheid lijken bijna weer als vanouds te functioneren.

Het doet ons goed om te zien hoe veerkrachtig ons team is en hoeveel steun we ontvangen van onze bezoekers. Ondanks deze tegenslag staan we te popelen om het hoogseizoen te starten!

We zien jullie graag snel weer bij Outdoor Valley!