Rick werkt in de winter in het prachtige Lapland

04 maart 2018
Rick werkt in de winter in het prachtige Lapland

In de zomermaanden telt het instructeursteam van Outdoor Valley soms wel tot ruim veertig instructeurs op een dag. Grote en kleine groepen genieten van de warmte in de zomermaanden en gaan naar buiten. In de winter wordt het altijd wat rustiger. De verenigingen draaien op volle toeren door, er worden vergaderarragementen geboekt en de echt stoere jongens en meisjes komen om te survivallen, maar het is niet zo druk als in de zomer. Veel van onze instructeurs kiezen er daarom voor om in de winter op avontuur te gaan. Zo ook Rick, hij vetrok naar Lapland.

Rick maakt al drie jaar deel uit van ons instructeursteam gedurende de zomermaanden. Nadat hij een aantal jaren als skileraar in Oostenrijk heeft gezeten vond hij het tijd voor een nieuwe uitdagen. En die heeft hij gevonden in het prachtige Finland. Hij stuurde ons schitterende foto’s en deelt graag zijn verhaal met jullie.

Het avontuur

Ieder avontuur begint met niet precies te weten wat je te wachten staat. Er is ruimte voor het onvoorspelbare, het onvoorziene. Zo ook mijn avontuur als reisbegeleider in Lapland voor Scandinavian Wintersports. Ik had er een aantal winterseizoenen in de Alpenlanden op zitten en vond het tijd voor iets anders. Na een tip vanuit het management van Outdoor Valley kwam ik in contact met Scandinavian Wintersports. Na succesvol de sollicitatieprocedure te hebben doorlopen begon op 1 december 2017 mijn Laplandseizoen met een 3000 kilometer lange rit naar de poolcirkel. Een mini-avontuur op zich. Een goed begin!

Genieten

Geen dag is hetzelfde in Lapland. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van sneeuwschoenwandelingen in het National Park, het geven van ski-, snowboard- en crosscountry lessen, het begeleiden van gasten naar bijvoorbeeld de huskyfarm en natuurlijk ervoor zorgen dat iedereen net zo geniet als ikzelf. Dat is gemakkelijk, want genieten doe ik hier zeker. Er is meer dan genoeg vrije tijd om zelf te (cross country) skiën, hiken of ijsklimmen. Je kunt iedere avond moe je bed in duiken.

De natuur laat zich hier van haar mooiste kant zien. Zonsondergangen kleuren de hemel met prachtige pasteltinten, de kou zorgt ervoor dat je je fit, wakker en sterk voelt en de onbeweeglijkheid van de bevroren bossen is zonder twijfel magisch. Met een ondernemende geest en een liefde voor het buitenleven is er nooit een saai moment. Worstjes roosteren boven een kampvuur met een biertje in je hand terwijl je zit te wachten op het Noorderlicht of televisie kijken? Een simpele keuze, toch?

Met een ondernemende geest en een liefde voor het buitenleven is er nooit een saai moment.
- Rick Hoogenboom

Lapland

In Lapland is het leven eenvoudiger, stress kent men hier minder en als iemand hulp nodig heeft, dan help je elkaar. Het is daarom bijna onmogelijk om geen heimwee naar deze plek te krijgen als je er eenmaal geweest bent. Of het nu voor een week of voor vier maanden is, je ontkomt er niet aan.

Volgend jaar weer? Wie weet, maar Lapland heeft zich voorgoed verankerd in mijn hoofd en hart.

Kiitos,
Rick Hoogenboom