SSOV lid wint Trifecta

12 september 2016
SSOV lid wint Trifecta

Chantal Verwest deed ooit, via de bootcamptraining, mee aan de StrongmanRun in 2013. Kort daarop werd ze door een vriend meegenomen naar een training van de SSOV. Ze was meteen verkocht. In het voorjaar van 2014 volgden er meerdere obstakel races over de hele wereld. Daarnaast sloot ze zich aan bij Team: Dutch Mud Men. “Gewoon voor de fun, met vrienden weekendjes weg.” Tot ze een keer meedeed met de ´Elite´ (het wedstrijdvak), ze werd direct tweede.

Tijdens een kort verblijf op Aruba wordt ze gevraagd voor het team: obstakels.com. Kort na haar terugkomst stond ze op 30 april voor het eerst weer aan de start van een obstakelrace: StrongSisterRun Rotterdam. Na weinig trainen presteert ze hier goed. Niet veel later volgt het Europees Kampioenschap in Wijchen en wordt ze zesde van de elite. Daarna was het rustig… tot afgelopen weekend.

 

Spartan Race

Spartan organiseert wereldwijd meer dan 130 races per jaar en heeft drie afstanden: The Spartan Sprint (5km+), The Spartan Super (12 km+) en Spartan Beast (19 km+). Uniek is de Trifecta, behaal je de finish van alle drie de afstanden binnen een jaar dan ontvang je een extra unieke medaille.

Op zaterdag 10 en zondag 11 september was er de mogelijkheid alle drie de afstanden in een weekend te lopen. “Onwijs gaaf, maar behoorlijk pittig. Je loopt op je tandvlees, maar de drive om te willen finishen is zo groot!’’, aldus Chantal. Ze finisht, en hoe! Derde op de ‘Beast’. Van het podium ging ze direct door naar de start van de ‘Sprint’. De volgende dag werd ze eerste op de ‘Super’. Overall was ze de beste vrouw van het weekend en won ze de Trifecta. “Zo’n enorme kick!” En nu? Nu heeft ze een klein beetje spierpijn en stelt ze zichzelf de vraag: ‘wat kan ik nog meer?’

Geïnspireerd door het overwinningsverhaal van Chantal? Maak kennis met de Survival Sport bij Outdoor Valley.