Outdoor Valley op de Rally

01 oktober 2018
Outdoor Valley op de Rally

De laatste zondag van september is altijd gereserveerd voor een kano prestatietocht op de Gelderse IJssel: de Veluwe Rally. Dit jaar deden er naast circa 300 kajakvaarders ook 17 open-kano vaarders van Outdoor Valley mee. De tocht voert over de IJssel van Deventer naar Wijhe (ca. 20 kilometer), Hattem (ca. 35 kilometer) of Kampen (ca. 50 kilometer).

Dit evenement is er één waar Outdoor Valley’ers lang naar uitkijken en waar steeds meer avonturiers aan mee doen. Jasper van den Berg is hier een grote inspiratie en weet collega’s te motiveren om de test af te leggen. Want wie ben je zonder deze lakmoesproef? Kennen je collega’s je dan wel mag je je afvragen. De kano’s waar onze toppers het water op gingen, zijn gesponsord door Kanoschool Herbie Bird. Mede dankzij deze sponsoring is de tocht een prestatie geworden waar over gepraat zal worden.

50 kilometer

Ons team schrijft zich altijd in voor de 50 kilometer want dat is de echte uitdaging. De kortere versie van 35 kilometer is dat niet, die kan iedereen. De extra 15 kilometer maakt van jou een echte man (of vrouw). Ook dit jaar is dat opnieuw gebleken, bij de controle post van 35 kilometer zat iedereen er nog prima bij en vol met praatjes. Na de 50 kilometer was dit beeld toch wel anders, een aantal van onze Outdoor Valley vaarders moesten bij elkaar worden geveegd. Maar na zo’n prestatie is dat helemaal niet zo gek! We zijn trots, want niemand heeft afgehaakt. Dat maakt deze tocht een waar we het deze winter nog over zullen hebben.

Echt leren peddelen

Het merendeel van de vaarders is van plan nu echt werk te maken van de juiste techniek. Peddelen op karakter is prima maar erg vermoeiend, dat is wel gebleken. Naar verwachting gaan de meesten dit jaar deelnemen aan het Kano College. Daar leer je wat echt peddelen is en hoe je de juiste peddeltechnieken kan toepassen. ‘Toevallig’ vindt deze les plaats in en bij Rotterdam. De data worden volgende week bekend gemaakt.

Jasper en Tim kwamen, net als vorig jaar, als derde binnen (1ste van de kanovaarders). Een top resultaat!
Voor hun finishten namelijk 2 zeer goed getrainde, snelle kajaks. In feite kwam ons duo dus als eerst over de finish. Voor alle duidelijkheid: de tocht is geen wedstrijd en er wordt niet geklokt. Toch blijft het een geweldige prestatie.

We zijn er weer bij

Volgend jaar gaan we natuurlijk weer meedoen met de Veluwe Rally. Het Outdoor Valley team zal zich waarschijnlijk weer uitbreiden en ook collega’s van de Kanoshop doen misschien mee. We hebben er in ieder geval weer heel veel zin in. Wil jij ook mee doen met deze geweldige race? De laatste zondag van september, zet hem in je agenda. Tot volgend jaar!