Informatie

Informatie

Survivalrun logo

Op zondag 13 oktober organiseert Outdoor Valley onder toezicht van de Survivalrun Bond Nederland een spectaculaire Survivalrun door het Hoge Bergse Bos. Met twee verschillende afstanden is deze run geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. De run staat in het teken van hardlopen, techniek en het trotseren van vele uitdagende hindernissen.

 

Goed om te weten:
  • zondag 13 oktober 2024
  • 5 of 8 km
  • Solo, koppel of team
  • Uitdagende hindernissen
  • Vanaf 8 jaar

De uitdaging

Leg het parcour zo snel mogelijk af en trotseer onderweg verschillende hindernissen. Met afstanden van 5 en 8 kilometer, waarbij op de langere afstand de hindernissen moeilijker zijn. Om een survivalrun uit te kunnen lopen zijn de volgende factoren van belang: uithoudingsvermogen, kracht, techniek, inzicht en doorzettingsvermogen. Alle hindernissen die je onderweg tegenkomt moet je volgens de regels uitvoeren. Wanneer dit lukt finish je met bandje die je bij de start hebt ontvangen. Ben jij klaar voor de uitdaging?


Afstanden

De run bestaat uit twee afstanden welke je (afhankelijk van de afstand) solo, koppel of als team kan lopen. Voor alle afstanden is ervaring met survivalrun en/of klimtechnieken aan te bevelen.

8KM

Deze afstand ren je solo of als koppel. Tijdens de route komen er zo’n 30 technische en uitdagende hindernissen op je pad. Deze run is niet voor iedereen weggelegd, behalve een goede conditie en doorzettingsvermogen komt er ook heel wat techniek bij kijken.

Solo zwaar (vanaf 18 jaar)

Solo licht (vanaf 18 jaar)
Qua afstand gelijk aan de 8 km maar met minder zware combi’s.

Jeugd zwaar (15-17 jaar)

Koppel zwaar (vanaf 18 jaar)
Als koppel is het toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per koppel en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft betaalt voor beide.

5KM

De 5 kilometer (vanaf 8 jaar) kan solo, als koppel of met een team gelopen worden. Tijdens deze route krijg je te maken met zo’n 20 hindernissen. Deze is speciaal voor minder ervaren survivalaars.

Solo (vanaf 15 jaar)

Koppel (vanaf 15 jaar)
Als koppel is het toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per koppel en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft betaalt voor beide.

Team (vanaf 15 jaar)
Je schrijft je in als als team van maximaal 15 personen. Deze is speciaal voor minder ervaren survivalaars. Het is toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per team en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft is direct de teamcaptain en betaalt meteen voor de rest van het gezelschap.

Ouder/kind (vanaf 8 jaar)
Jullie kunnen je als ouder en kind samen inschrijven en samen de strijd aan gaan! Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk.

Jeugd (8-9, 10-11, 12-14 jaar)
Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk.

Route, hindernissen en fietsroute

Het hele Hoge Bergse Bos word ingezet voor de Outdoor Valley Survivalrun Rotterdam. De route loopt langs bossen, weilanden en het heuvelachtige landschap. Ook in het Survivalrunbos en op de skiberg vind je leuke en uitdagende hindernissen. Kijk op de plattegrond voor het parcours met hindernissen, fietsroute, parkeergelegenheid en overige faciliteiten. In het menu is het mogelijk om de afstand te selecteren die je wil gaan lopen.

Kijk hier voor de route van 2023.

Kijk hier voor de video van bijna alle hindernissen van 2023