Informatie

Informatie

Survivalrun logo

Op 16 oktober organiseert Outdoor Valley onder toezicht van de Survivalrun Bond Nederland een spectaculaire Survivalrun door het Hoge Bergse Bos. Met maar liefst drie verschillende afstanden is deze run geschikt voor elke leeftijd. De run staat in het teken van hardlopen, techniek en het trotseren van vele uitdagende hindernissen.

 

Goed om te weten:
  • 16 oktober 2022
  • 3, 6 of 9 km
  • Solo, koppel, ouder-kind of team
  • Uitdagende hindernissen
  • Vanaf 8 jaar

De uitdaging

Leg het parcour zo snel mogelijk af en trotseer onderweg verschillende hindernissen. Met afstanden van 3, 6 en 9 kilometer, waarbij op de langere afstand de hindernissen moeilijker zijn. Om een survivalrun uit te kunnen lopen zijn de volgende factoren van belang: uithoudingsvermogen, kracht, techniek, inzicht en doorzettingsvermogen. Alle hindernissen die je onderweg tegenkomt moet je volgens de regels uitvoeren. Wanneer dit lukt finish je met bandje die je bij de start hebt ontvangen. Ben jij klaar voor de uitdaging?


Afstanden

De run bestaat uit drie afstanden welke je (afhankelijk van de afstand) solo, koppel, ouder-kind of als team kan lopen. Voor alle afstanden is ervaring met survivalrun en/of klimtechnieken aan te bevelen.

3 KM

Ouder/kind (licht)
De 3 KM. Dit is de ideale afstand voor families! Jullie kunnen je als ouder en kind samen inschrijven en samen de strijd aan gaan! Minimumeis: deelnemer moet kunnen zwemmen (zwemdiploma), hierop wordt niet gecontroleerd. De deelnemer en/of degene die de deelnemer inschrijft is hiervoor verantwoordelijk.

6KM

De 6 kilometer (vanaf 10 jaar) kan solo, als koppel of met een team gelopen worden. Tijdens deze route krijg je te maken met zo’n 30 hindernissen.

Solo (zwaar)
Deze categorie is voor iedereen met een goede basisconditie en survivalrun ervaring + een flinke dosis doorzettingsvermogen te doen.

Koppel (zwaar)
Als koppel is het toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per koppel en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft betaalt voor beide.

Solo (licht)
Tijdens de route van 6 km krijg je te maken met zo’n 25 hindernissen, deze is speciaal voor minder ervaren survivalaars.

Team (licht)
Je schrijft je in als als team van maximaal 30 personen. Tijdens de route van 6 km krijg je te maken met zo’n 25 hindernissen, deze is speciaal voor minder ervaren survivalaars. Het is toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per team en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft is direct de teamcaptain en betaalt meteen voor de rest van het gezelschap.

9KM

Deze afstand ren je solo of als koppel. Tijdens de route komen er zo’n 40 technische en uitdagende hindernissen op je pad. Deze run is niet voor iedereen weggelegd, behalve een goede conditie en doorzettingsvermogen komt er ook heel wat techniek bij kijken.

Koppel
Als koppel is het toegestaan elkaar te helpen. De inschrijving is per koppel en jullie starten met hetzelfde startnummer. Degene die inschrijft betaalt voor beide.

Parcour, fietsroute, parkeergelegenheid en overige faciliteiten

Het hele Hoge Bergse Bos word ingezet voor de Outdoor Valley Survivalrun Rotterdam. De route loopt langs bossen, weilanden en het heuvelachtige landschap. Ook in het Survivalbos en op de skiberg vind je leuke en uitdagende hindernissen. Kijk op de plattegrond voor het parcours met hindernissen, fietsroute, parkeergelegenheid en overige faciliteiten. In het menu is het mogelijk om de afstand te selecteren die je wil gaan lopen.

Kijk hier voor de route van 2022. (vanwege een tekort aan vrijwilligers hebben we er voor gekozen de 9 km een dubbele lus te laten lopen)

Kijk hier voor de video van bijna alle hindernissen van 2022