De Avonturiers

De Avonturiers
Prijs
Vanaf € 25,50 per dag
Personen
Voor kinderen en volwassen
Duur
Dagelijks van 10:00 uur tot 18:00 uur

Voor een actieve dag in de buitenlucht hoef je niet ver te reizen. Op steenworp afstand van Rotterdam vind je Outdoor Valley, gelegen in het recreatiegebied de Rottemeren. Dit recreatiegebied kenmerkt zich door de veelzijdige recreatiemogelijkheden. In het Avonturenpark beleef je een dag vol activiteiten voor jong en oud.

Voor de echte avonturiers is er in het Avonturenpark – Outdoor Valley van alles te beleven. Je betaalt slechts eenmalig toegang en trekt er de hele dag op uit. Stap op een mountainbike en fiets over het 6,8 kilometer lange single track parcours. Of beklim de ruim 34 meter hoge Monte Cervino en geniet van het prachtige vergezicht. Veel van de activiteiten doe je zelfstandig. De activiteiten die onder begeleiding van een instructeur plaatsvinden vind je terug in het dagprogramma.

Goed om te weten:
  • 1 vaste prijs voor 20+ activiteiten
  • Leuk voor kinderen en volwassenen
  • Gratis parkeren voor de deur
Mountainbiken

Ga voor een mooie rit op de mountainbike door het Bergse Bos of kies voor het single-track parcours! Het parcours kent snelle afdalingen, steile klimmen, maar ook enkele vlakke gedeeltes.

De mountainbikes zijn geschikt voor deelnemers met een minimale lichaamslengte van 1,60 meter.

Het mountainbiken is de hele dag beschikbaar.

Kanovaren

Stap in een Canadese kano en ontdek het Rottemerengebied vanaf het water. Geniet samen of alleen van de prachtige omgeving. De kano’s zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid.

Het kanovaren is de hele dag beschikbaar.

SUPpen

SUPpen, oftewel Stand Up Paddling is al een paar jaar helemaal in. SUPpen is leuk, ontspannend en een work-out voor je hele lichaam. SUPpen past perfect bij een relax uitje, zowel samen als alleen. De SUP’s zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid.

De SUP’s zijn de hele dag beschikbaar.

Steppen

Steppen door het Hoge- en Lage Bergse Bos of naar de Rotte. Of je nu ontspannen wilt steppen over vlakke fietspaden of op zoek bent naar een meer sportieve uitdaging, het Bergse Bos heeft voor iedereen een passende route. De steps zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid.

De steps zijn de hele dag beschikbaar.

Kajakken

Verken in een kajak het Rottemerengebied. Vaar over de brede sloten of verken de smalle doorgangen. Leuk voor een uur of de hele dag. Het vertrekpunt is gelegen bij Outdoor Valley. De korte vaarroute is leuk voor een tocht van een uurtje. Of stap over op de rivier de Rotte en maak de tocht zo lang als je zelf wilt. De steps zijn beschikbaar op basis van beschikbaarheid.

Het kajakken is de hele dag beschikbaar.

Modderrace (survivallen)

Als je heel veel lol wilt hebben met je familie of vrienden, maar ook als je jezelf flink wil uitdagen, ben je aan het goede adres! Op het parcours zijn er touwbanen, netten, balken, slingertouwen en nog veel meer spannende hindernissen te vinden. De kans is groot dat je vies terugkomt dus neem een extra setje kleding mee.

De modderrace is er voor kinderen en volwassenen. Voor oudere kinderen en volwassenen wordt er dagelijks een apart tijdsvak opengezet.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Tuben

Tubing is voor de fun, maar tegelijkertijd pompt de adrenaline door je lijf. Met een snelheid van 50 km per uur roetsj je in een opblaasbare band, over een baan naar beneden. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud en is al mogelijk vanaf 5 jaar. Outdoor Valley Wintersport heeft meerdere banen tot haar beschikking: de Funbaan, de Extremebaan en de Mega Splash. Bij de splash word je gegarandeerd nat dus neem een extra setje kleding mee.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Boogschieten

Onder begeleiding van een instructeur leer je om te gaan met een handboog. Vroeger was de handboog een jacht- en oorlogswapen, nu is boogschieten vooral een concentratiesport.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Disc Golf

Jullie verlaten Outdoor Valley en gaan op zoek naar de eerste basket, een metalen mand, waar de disc in gegooid moet worden. Tussen bomen en struiken rondom Outdoor Valley staan verschillende baskets die samen het parcours van het disc golfen vormen. Jullie krijgen een plattegrond en score formulier mee.

Het disc golven is de hele dag beschikbaar. TIP: Combineer het disc golven met een bezoekje aan Outdoor Valley Wintersport.

Klimmen

Trotseer de imposante wanden van het Klimcentrum Monte Cervino. De instructeur geeft je technische aanwijzingen en leert je hoe je het makkelijkst de wand beklimt. Je zult ervan versteld staan hoe snel je je eigen grenzen verlegt!

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Natuurspeeltuin

Ontdekken met water en zand. Klimmen en klauteren over boomstammen. In de natuurspeeltuin kunnen kinderen weer even écht buitenspelen.

Piraten trekvlot

Leuk voor kinderen. Stap op het wiebelende trekvlot en kom door middel van spierkracht droog aan de overkant.

De natuurspeeltuin en het piraten trekvlot zijn de hele dag beschikbaar.

Tokkelen

Kinderen tot en met 16 jaar kunnen in vogelvlucht maar liefst 80 meter afleggen boven het water. Durf jij aan niets meer dan een dunne staalkabel het water over te steken?

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

Bever huttenbos

Net als de bevers in het bos dat doen bouwen we ons eigen huis. Met schroeven, bouten en moeren kunnen kinderen tussen de 5 en 14 jaar een hut bouwen in het bos. We gebruiken een veilige manier van bouwen. Door de voorbewerkte bouwmaterialen hoeven de kinderen niet met spijkers en hamer aan de slag. Deze activiteit is onder begeleiding van een instructeur. Ouders mogen mee, maar dat hoeft niet.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.

De molshoop (educatief)

Molshopen zijn vervelend in de tuin, maar hoe komen ze daar en wat gebeurt er allemaal onder de grond? Ontdek het leven van de mol. Aan het einde van de levensles komt er een reusachtige mol uit de grond. Leuk en leerzaam!

De molshoop is onder voorbehoud.

Blotevoetenpad

Schoenen uit en ontdekken maar. Het blotevoetenpad is meters lang en voorzien van allerlei bijzondere ondergronden. Kinderen ontdekken hoe verschillende materialen aanvoelen en staan letterlijk met hun voeten middenin de natuur.

Marshmallows roosteren

Buitenspelen is gezond, maar natuurlijk maken we ook tijd voor iets lekkers. Neem je eigen marshmallows en rooster ze mooi goudbruin boven het vuur. De marshmallows zijn voor €1,- verkrijgbaar in het park.

Bekijk het dagprogramma voor de tijden.